
Squash-uker på mat og helse!
De siste ukene har mat og helse-gruppene på 9. trinn laget mat med squash fra Hyllibekken elevarena!
Et lite squash-frø fikk spire og gro på skolen, ble plantet ut i plantekassene ved Hyllibekken elevarena og endte opp som squash med laks, squash-pannekaker, squash-lasagne og mye mer.


I begynnelsen av mai sådde vi frø i melkekartonger, og lot de få stå i "Hjertet" (vestibylen). Der var det deilig og varmt bak vinduene for de små squash-plantene. Elevene stelte og vannet dem jevnlig, og det var moro å se hvordan de vokste seg større og større!
I slutten av mai fikk squash-plantene flytte ned til de fine plantekassene ved Hyllibekken elevarena.







I løpet av sommeren vokste plantene seg store og fine! Først kom det gule blomster og deretter kom det både grønne og gule squash!



Høsting
I september var det på tide å høste squashen. Heidi, som er lærer i mat og helse, tok med alle gruppene ned til Hyllibekken elevarena og fortalte både om grønnsaker og urter.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
|---|---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Elevene gikk tilbake med selvplukkede squash, og de fant egne oppskrifter som de planla innkjøp for og lagde. Da var det godt å få god veiledning og nyttige tips fra Heidi eller også en støttende klapp på skulderen.

Wok med squash
Når man kutter opp alt som skal være med i en wok, er det viktig at alle bitene får samme størrelse og form!

Det så ut som om mange av elevene hadde god erfaring med å lage mat. Se så proff woking som utføres her.
For at Heidi skal bli fornøyd, er det viktig å legge maten pent på tallerkenen.



Og nå over til den beste delen - nemlig å spise maten man har laget!


















